perjantai 2. marraskuuta 2012

Varhaisultra

No niin. Kävin tänään varhaisultrassa. Yllättävää sinänsä, koska en todellakaan ollut suunnitellut meneväni moiseen. Erinäisten syiden takia minun piti kuitenkin nyt saada "pitävä" vahvistus sille, että olen oikeasti raskaana. Niinpä varasin eilen ultran, ja sainkin heti täksi aamuksi tutulle gynekologille ajan.

Lääkäri tunnusteli ensin, teki sisätutkimuksen, ja totesi, että kohdunsuu on hieman turvonnut, kuten raskaudessa kuuluu. Kohtu ei tuntunut vielä suurentuneelta. Sitten ultrattiin, ja heti siellä näkyi sellainen tumma hahmo, ja sen syke. Sellainen 3,9 mm pitkä katkarapu oli ruskuaispussinsa vieressä, ja ihan oikeassa paikassa kohdun sisällä. Pituus vastasi viikkoja 6+1, ja se on hyvin lähellä kuukautisista laskettua kestoa 6+2. Lääkäri sanoi, että mitä aiemmin ultraus tehdään, sitä tarkempi raskauden keston määritys kai on, joten siinä tapauksessa laskettu aikakin siirtyy yhdellä päivällä eteenpäin. Pitääkin kysyä neuvolassa, että mikä onkaan sitten se "virallinen" laskettu aika.

Sinänsä helpottunut olo on nyt, että se syke siellä näkyi, ja kaikki näytti normaalilta. Lääkäri sanoi, että tässä vaiheessa on jo yli 95% tilastolliset tsänssit sille, että kaikki menee hyvin loppuun asti. Pitää se kai nyt uskoa, että olen ihan oikeasti raskaana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti